Bus

Luxe bus huren

 

Een bus bestaat uit een reeks van drie componenten; een controller, een systeem voor gegevensverwerking en een communicatiebus. De controller voorziet de bus van diverse stuursignalen. Deze stuursignalen zijn onder andere vergrendelings-, trekker- en drijflijnen. De signalen van de vergrendelingslijn geven de beschikbaarheid van paardenkracht en rem aan; de trigger-lijn geeft de status van de systeemschok aan; en de communicatiebus geeft diverse besturingsuitgangen zoals Start, Stop, Pauze, en Afbreken/ Onderbreken. Aangezien een bus alleen een ontvangerlijn ondersteunt, zal een bus niet in staat zijn signalen te ontvangen op andere dan de drie gegeven zenders (latch, trigger, en communicatiebus).

De stuursignaalbus is verbonden tussen het gegevensverwerkende systeem en de bus. De bus draagt één of meer analoge inhouden en de overeenkomstige digitale waarde; vervolgens wordt de digitale waarde teruggezonden naar het gegevensverwerkende systeem. Tegelijkertijd is het stuursignaal Bus verbonden tussen de bus en de logische eenheid. De bus bevat een of meer analoge of digitale waarden en de overeenkomstige interne of externe duty cycle-waarden. De analoge waarden die overeenkomen met het stuursignaal Bus zijn afhankelijk van de duty cycle die in de bus aanwezig is (variabel of vast). Een logische eenheid kan meer dan één soort logica implementeren.

Voor een analoge bus is de architectuur afhankelijk van de eigenschappen van de analoge uitgang die altijd actief is en van de bus. Er is een VCC-controller en een ESC-geïntegreerde schakeling die tijdens de fabricage op de hulpingang kunnen worden gevonden. Wat de geïntegreerde schakelingen en hybride regelaars betreft, is er voor elke bus een geschikte regelaar.

Voor de digitale bus zijn de eigenschappen vergelijkbaar met die van een analoge bus. Het verschil is dat in een digitale bus de bus een analoge of digitale waarde bevat, terwijl in een analoge bus de bus zowel een analoge als een digitale waarde bevat. Voor deze hybride controller worden de eigenschappen van zowel de analoge als de digitale bus gelijk gehouden, net zoals de bus ontvangen en zenden (de analoge bus ontvangt alleen data, terwijl de digitale bus zowel data als timing-informatie kan ontvangen). Wanneer een bus zendt, voorziet een RX-aansluiting de bus van de signalen die nodig zijn om de bus te laten werken (RXenge en aarde voor de digitale bus). Deze functionele bus heeft een analoge of digitale databus die data kan ontvangen van een RX-bus en deze kan produceren naar een analoge bus. De analoge bus genereert en ontvangt gewoonlijk gelijktijdig gegevens (de analoge bus kan informatie opslaan terwijl de digitale bus deze uitzendt).

pread tabel en golf routing

De busgolfvormen van een analoge bus worden bepaald door meervoudig afhankelijke ingangen en produceren een sinusoïdaal signaal. Terwijl de analoge waarde van de bus afhankelijk is van de busvoeding, wordt de digitale waarde bepaald door vergelijking van de voedingsspanning met de busspanning. Is de voedingsspanning 12 volt, dan zal de digitale waarde 0 of zuivere sinus zijn, terwijl bij een spanning van 24 volt de digitale waarde specifiek655zal zijn en afhankelijk van de toepassing complexe curven of sinusgolven zal produceren. De meeste digitale bussen werken met een 12 volt voeding.

Complexiteit en functies van een bus

De analoge en digitale busfuncties en de complexiteit worden bepaald door de bus en bedragen gewoonlijk slechts meer dan 50 LM. De complexiteit van de bus heeft typisch 150 miljoen interne verwerkingseenheden. Een enkele logische eenheid is voorzien voor elke bus. Bovendien bevat elke bus een Bus Expander, een Busomat, en een primitieve bus. Al deze componenten maken het mogelijk dat de bus, afhankelijk van de toepassing, systematisch uitbreidt en inkrimpt. De complexe busmodi zijn RS- en LS-processoren.

 

LEES MEER :