De geschiedenis van de fiets

Fietsenmaker Tilburg

 

Travis, mijn motor, en ik werden bijna onmiddellijk vrienden. Hij was geweldig gul met zijn tijd en energie en door met mijn fiets door de stad te rijden, legden we samen honderden kilometers af.

De initiële kosten van de tweewieler zijn al veel hoger dan ik me had kunnen voorstellen. Het heeft ons in staat gesteld naar plaatsen te gaan die we ons anders niet hadden kunnen veroorloven; ervaringen die ons leven een nieuwe betekenis en relevantie geven.

Het huren van een fiets is zo gemakkelijk en probleemloos. U kunt een huurplek kiezen die bij u en uw reisplannen past. Bijvoorbeeld, u breidt de vakantietijd in Nederland uit, u wilt familie of vrienden bezoeken in Bay Rustics, of u wilt soorten gaan bezoeken op de expositie in Ponton. Van vastgepind tot vergrendeld, gluren uit het Expo Center, gluren in een winkel, u wilt gewoon zijn waar u maar wilt, op welk moment van de dag u maar wilt.

Fietsenmakers kunnen u helpen met veel van uw transportbehoeften, van het plannen van uw reis tot het u ter plekke naar uw bestemming brengen. In grotere steden betekent het hebben van een fiets vaak dat je besloten hebt om de bus of trein te nemen. Wat is een fiets? Wel, je zou het een fiets kunnen noemen. Nou, een fiets als de fiets die u kan helpen in aanvulling op zijn energiebronnen (de energiebron in verplicht om te bewegen).

De basisfiets is een oeroud vervoermiddel. Al zolang de fiets bestaat, hebben miljoenen en miljoenen mensen hem gebruikt om zich te verplaatsen. En zolang er al wielerwedstrijden en -ritten zijn, blijft de fiets nieuwe records vestigen en de wereld fascineren. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe de fiets is geëvolueerd? Dit is het antwoord.

De geschiedenis van de fiets gaat terug tot de tijd toen de mens het zeer belangrijke idee realiseerde dat het beter was zich te verplaatsen in een rijdende container dan te voet. Tijdens een ritje naar de bezienswaardigheden in het naburige Parijs, in het Frankrijk van de 18e eeuw, vond Isaac de Rivaz de eerste fiets uit (die niet van de Rivaz zelf was) en won de prijs voor innovatie. In het begin van de 19e eeuw werd in de Verenigde Staten het eerste moderne type fiets ontwikkeld, met een apart stuur en een rem. De fiets was zo belangrijk voor de Amerikaanse burger uit de arbeidersklasse dat in de jaren 1890 wat wij vandaag kennen als de “rolet Appelborghini”, het eerste moderne voertuig van hoge klasse in de VS, het licht zag. Een andere primeur was de eerste fiets waarvan de diameterberekening gebaseerd was op de draaiing van het nummer van het instrument, zoals in die tijd geleerd inometers, en op veel plaatsen nog steeds de geaccepteerde diameter is voor die specifieke fiets framediameter. Ook werd dit eerste type remmen, die van het “apyroxi” type, op grote schaal beschikbaar als consumentenproducten voor draagbaar gebruik. Ook werd deze beroemde fiets sticker of raam sticker rond 1870 ontwikkeld voor een raam van een benzinestation door R. W. Thomson van booking up the street. De stickers wonnen in die tijd aan populariteit omdat ze nieuw genoeg waren om de aandacht te trekken van tenen en voorbijgangers op het trottoir.

De gasveren werden in de jaren 1880 vervangen door gasmotorontsteking, en aangedreven ontsteking werd in 1889 uitgevonden door W. C. Harris van amateurnatuurbelang. In 1898 werd het principe van magnetische inductie uitgevonden door H.C. Tryon, in wat bekend is geworden als een van de grootste ontdekkingen van de moderne tijd.

Een van de grote doorbraken in het bandenontwerp werd ontdekt door een Chinese wetenschapper, Dai Hulungi. Deze ontdekking opende de deur naar vering met lage druk en niet-lineaire spanning, waardoor de duurzaamheid van de band sterk toenam.

De eerste auto met een onafhankelijk op de wielen gemonteerde motor werd in 1902 gemaakt door G.W. Stick, die zich specialiseerde in het ontwerpen van banden. Sindsdien gaat het onderzoek door tot op de dag van vandaag, waarbij aan elk onderdeel van de band verbeteringen worden aangebracht.

 

LEES MEER :