De Rijschool

Rijschool Zoetermeer

De rijschool die ik oprichtte,im samen met mijn vrouw en twee kinderen had meer dan 50 jaar Edutznifts, toen de Land Rover, en nu Mercruisers. We hadden samen gestudeerd, gezamenlijk biedingen gedaan, en onze beide voertuigen afgestemd op de Duitse normen.

Het grootste voordeel van deel uitmaken van een werkende school is de persoonlijke aanpak, in mijn geval was ik 15 jaar lang de baas van de rijschool! Ik bouwde een team van 10 scholen op en nam 500 leerlingen aan. Onze scholen hebben 40 winters doorgebracht in Duitsland, in Austrianach waar ons team van 5 was gevestigd, en nu al meer dan 130 jaar in Beieren.

Wij organiseren onze schooluitverkoop in heel Beieren, nou ja, in ieder geval de 10 scholen in de regio. Na een aantal dagen, het team dat de meeste biedingen wint en dan ook nog de meeste, dan verkopen we onze school uit en gaan verder. In Duitsland zeggen ze: “Brenna, we kunnen niet alles voor alle mensen zijn.”

Tot mijn vertrek uit het team, hebben we van de 10 scholen alle scholen uitverkocht. Twee van hen waren echter bijna-fuivers en zij hebben het voor elkaar gekregen. Helaas kan ik u niets over hen vertellen, daar mijn boeken en die van mijn team te strikt zijn.

Als een school het zich niet kan veroorloven om mijn luxe Jaguar E-type te kopen, ondanks het feit dat het een van de meest succesvolle scholen in zijn soort in Duitsland is, en mijn gepersonaliseerde nummerplaat van ‘ DMZ ‘ (Das Auto Mö Lloyd Zünders , met een ‘Z’) niet kan betalen… Ik was niet erg onder de indruk.

392 leerlingen begonnen op mijn school in 2007, halverwege het schooljaar. Basis Duitse taal, d.w.z. we gebruikten geen clickers. En je kunt je voorstellen wat voor vragen deze nieuwsgierige types me stelden. Maar het kon me niet schelen, zolang ze maar leerden: “Ja Dr. Paul, nee Dr. Picasso.” (Geen Spanje, alstublieft!)

Sommige van mijn leerlingen hadden problematische halve tonen, wat de definitie van raar was. Zo was er een meisje in het bijzonder, wier toon op andere scholen gewoonlijk “ums” was, maar op mijn school was het “lowos”, zoals we ze noemden, en toen veranderde het plotseling in “ums stole” van de rijschool. Dat was de dag dat ik besloot om een Volkswagen te kopen! Maar ik dwaal af van topic….

Na een week kon ik zien dat het er steeds beter uit ging zien, want de kinderen begonnen zich steeds meer op hun gemak te voelen in verschillende auto’s. Tenslotte hadden ze ongeveer een maand in de Audi van school rondgestuiterd. De Lowo’s begonnen er stijlvol uit te zien en de Lowers begonnen op circuitracers te lijken, want de mistlampen leken er perfect bij te passen. Het was nu duidelijk dat ik iets groters nodig had voor de schoolritten.

De terechte naam DTS was wat de jongens de nieuwste editie van de Dissan-reeks noemden, en zoals het bij mij ging, viel hij onder de categorie “als je het je kunt veroorloven, is het DTS”. DTS voor de schoolrit was duidelijk een zeer populaire keuze, want de overgrote meerderheid van mijn leerlingen kwam met de schoolauto, of met de tractoraanhanger. Voor iedereen die de auto wil kopen, zou ik zeker aanraden om een model te zoeken met Bluetooth telefoonmogelijkheden, want het overgrote deel van de tijd zul je handsfree bellen. Een van de grote attracties van de schoolrit is dat je weet dat de reis gemakkelijk zal zijn, omdat je in een klein en gemakkelijk manoeuvreerbaar voertuig zit. Tijdens het schoolritje is er niets leuker dan je medeleerling te zien rijden (of gereden worden) in je schoolauto. Het is net crack, je weet dat je de basis beheerst, dus het behalen van je rijexamen is des te meer de moeite waard.

Lees meer:
Rijles Zoetermeer 
Rijlessen Zoetermeer