Nalatigheid taxichauffeur

Taxi verhuur

De taxi z’n meter wordt aan de achterzijde van een voertuig geplaatst en kan aangeven hoe ver het voertuig heeft afgelegd, in een bereik van 0 tot 300 meter. De op de tmeter afgelezen afstand is omgekeerd evenredig met het toerental van de motor. Dit betekent dat naarmate de motor toeren maakt, de aflezing op de tmeter toeneemt, waaruit blijkt hoe ver de taxi heeft afgelegd.

Het is noodzakelijk om de tijd op de taximeter goed in de gaten te houden, want een veronderstelde taxi van 5 minuten kan soms betekenen dat de chauffeur nog maar 5 minuten heeft om de klant te laten betalen voordat hij zich bij de garage moet melden. Hoe sneller de chauffeur rijdt, hoe sneller de meter beweegt, waaruit blijkt dat de chauffeur de wettelijke limiet van het voertuig bereikt.

De eis dat een taxichauffeur een speciaal opleidingsprogramma moet volgen, is bedoeld om ervoor te zorgen dat het voertuig is uitgerust met een doeltreffende en nauwkeurige taxameter, zodat de chauffeur het voertuig altijd volledig onder controle heeft en zich bewust is van de gevaren op de weg, zoals smalle rijstroken, die aangeven dat het voertuig van richting moet veranderen.

Het is belangrijk voor het taxibedrijf om de voertuigen te onderhouden in overeenstemming met de voorschriften en normen van de overheid en dit vereist dat de taxichauffeur bijzonder gedisciplineerd is, zich altijd volledig concentreert op het werk dat hij doet en altijd efficiĆ«nt en voorzichtig rijdt. Dit is vooral noodzakelijk in de stad, waar het verkeer altijd toeneemt en er een groeiende vraag is naar het reizen in limo’s onderscheiden.

Er zijn talloze voorbeelden van vermeende nalatigheid van taxichauffeurs die zich op de wegen hebben gemanifesteerd. Het publiek reageert slecht op de nalatigheid van de taxichauffeur en lijkt te vergeten dat hij het voertuig heeft bestuurd en goed gekwalificeerd moet zijn voordat hij zijn voertuig in beweging mag zetten. Om met succes een voertuig te besturen en de regels en voorschriften van de weg te kennen, is het noodzakelijk vertrouwd te zijn met elke sectie en deze vervolgens opnieuw te doen naleven. Het ontbreken van een taxivergunning belemmert in ernstige mate de ontwikkeling van de professioneel opgeleide taxichauffeur.

Het publiek verwijt sportauto’s en vrachtwagens al lang dat zij het geld van de consument en de belastingbetaler in eigen voordeel aanwenden. De belastingbetalers verwachten dat hun voertuigen goed worden onderhouden en op mechanische gebreken worden gecontroleerd voordat ze voor ander gebruik worden vrijgegeven. De taxichauffeurs zijn er snel bij om de schuld van de slechte prijsstelling en klantenservice in de schoenen van de particuliere autodienst te schuiven. Het is belangrijk dat iedereen ophoudt de professionaliteit van de taxichauffeursgemeenschap te respecteren. De schade is al aangericht. Belastingbetalers die zijn opgelicht door de verkeerd toegekende belastingkredieten kunnen niet worden teruggevorderd via een civiele procedure of door de City of London voor de rechter te dagen. Het is belangrijk dat een plan wordt ontwikkeld om een succesvolle toekomst voor de sector “taxi als dienstverlening” te verzekeren en dat de bedrijven die dit werk op een integere manier doen, worden opgespoord en tegengehouden.

De sector als geheel heeft in het kielzog van de kredietcrisis op softe wijze gereageerd en heeft een reeds beschadigde bedrijfstak nog meer schade toegebracht.Preonous taxichauffeurs, een bedrijfstak die vaardigheden heeft ontwikkeld op het werk en door het leven, is net zo synoniem geworden met de stad als de taxi’s zijn met de puta cabina.