Het autobedrijf dat u moet kennen

Autobedrijf Tiel

Audi, Lamborghini en Škoda zijn allemaal onderdeel van dezelfde Volkswagen Groep. De Duitse autoproducent bestaat al bijna een eeuw en is momenteel actief in meer dan 140 landen. Terwijl Audi en Škoda in de Europese Unie gevestigd zijn, is de Volkswagen Group een wereldwijd bedrijf met productievestigingen en kantoren in Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, Azië en Oceanië. Onder hetzelfde dak bevinden zich Audi, Lamborghini, Škoda, Bentley, Bugatti, Ducati, Scania, Seat, Skoda, Volkswagen Bedrijfswagens, Volkswagen Financiën en Volkswagen Automotive Service.

De Volkswagen-groep is ook eigenaar van Porsche, MAN Bedrijfswagens en MAN Truck & Bus. Daarnaast heeft het eigendomsbelangen in Volkswagen Investments (15%), emissietestbedrijf Scova (35%) en leasemaatschappij SG Leasing (30%).

Waarom creëert Volkswagen een automerk?

Audi heeft de markt voor luxe auto's nog helemaal voor zichzelf, maar Volkswagen Group wil zijn merkenportfolio uitbreiden. Consumenten willen weten dat de auto's die ze kopen bijzonder zijn. Ze willen weten dat hun auto voor hen gemaakt is, en niet zomaar een gezichtsloze facsimile van een SUV. Audi heeft geprobeerd aan deze vraag te voldoen met de Individual-lijn, maar het bedrijf realiseert zich dat er een groot gat in de markt zit tussen Audi en Lamborghini. Tiel zal hetzelfde niveau van maatwerk bieden als Lamborghini auto's, maar het zal exclusief zijn voor Audi auto's. Audi ziet Tiel als een manier om zijn marktaandeel uit te breiden en zijn luxeproducten te differentiëren.

Wat doet Autobedrijf Tiel zo goed?

Zoals u misschien al geraden heeft, zal Tiel bestaan uit high-end Audi modellen die kunnen worden gepersonaliseerd met unieke kenmerken en designs. De eerste Tiel-modellen zullen in 2018 in de Verenigde Staten worden aangeboden, maar ze zullen eind 2017 eerst in Duitsland en andere Europese landen verkrijgbaar zijn. Audi heeft nog geen namen bekendgemaakt van de modellen die als Tiel-opties zullen worden aangeboden, maar we kunnen een mix verwachten van SUV's, personenauto's en cross-overs. Zo wordt Audi's Q3 crossover gebruikt als basis voor Tiel-modellen. Audi heeft de Q3 ontwikkeld om veel waar voor zijn geld te bieden en een sportiever gevoel te geven met een comfortabele rit, maar het is geen high-performance auto. Daarom zal Audi klanten de kans bieden om hun Q3 helemaal naar hun hand te zetten met een grote verscheidenheid aan exterieurdesigns, wielafwerkingen, wielontwerpen, wielbreedtes en bandenmaten. Audi is ook van plan om klanten de mogelijkheid te bieden om tegen meerprijs koolstofvezel of aluminium sierelementen toe te voegen.

Enkele feiten over Audi, Lamborghini en Tiel

Audi: Het Beierse merk bezit bijna een derde van VW Group. Het heeft ook een eigen luxe autodivisie en produceert bussen, vrachtwagens en motoren. Audi is momenteel het best verkochte merk van Volkswagen Group met ongeveer 15% marktaandeel. In de toekomst zal Audi alleen een markt delen met VW Personenauto's. Lamborghini: De Italiaanse fabrikant, opgericht in 1963, produceert high-performance auto's uitsluitend voor het luxe segment. Het merk heeft een eigen designstudio, maar werkt nauw samen met de designstudio's van Audi en Porsche van Volkswagen Group. Tiel: Het tweede merk van Audi zal alleen op geselecteerde markten verkrijgbaar zijn, maar zal naar verwachting een belangrijke concurrent worden voor de Duitse rivalen BMW, Mercedes-Benz en Porsche. Audi's hoofd Brand Management, Jörg Stadelmann, heeft gezegd dat Tiel zich richt op klanten die iets speciaals willen naast technologie van wereldklasse, prestaties, design en bouwkwaliteit.