Waarom u uw auto zou moeten doneren aan een goed doel

Auto laten wrappen

De verkoopwaarde van uw voertuig is waarschijnlijk groter dan het jaarlijkse budget van uw liefdadigheidsinstelling. De meeste veilingen zullen uw gedoneerde voertuig binnen enkele dagen na uw donatie verkopen. Wist u dat 42 staten in de VS vereisen dat autodonaties tegen marktwaarde worden verkocht? Er zijn liefdadigheidsinstellingen die wel autodonaties accepteren, zodat deze fiscaal aftrekbaar blijven. Er zijn veel professionele auto wrappen donatie bedrijven die uw ongewenste voertuigen zullen verwijderen zonder extra kosten voor u. Zij berekenen de kilometerstand, het bouwjaar, het merk en het model voor u en verkopen het voertuig met voldoende winst om hun kosten te dekken en het aan uw liefdadigheidsinstelling te geven.

Er zijn vele redenen om uw auto te doneren aan een goed doel. Van weeshuizen tot schoolkinderen die schoolspullen krijgen, er zijn vele redenen waarom u uw auto zou moeten doneren. Wanneer u uw auto doneert, geeft u in wezen een nieuwe auto aan iemand in nood in plaats van uw oude auto over te dragen aan een monteur en te vertrouwen op hun vaardigheden. Er zijn veel kinderen die baat zouden hebben bij uw donatie en wanneer u uw auto doneert, helpt u degenen die het het hardst nodig hebben.

Hoe kunt u uw auto doneren?

Er zijn zo veel gesteunde liefdadigheidsinstellingen op het internet. Sommige van de bekende zijn zoals het Leger des Heils en Goodwill Industries. Deze liefdadigheidsinstellingen zullen autodonaties aanvaarden en ze onmiddellijk omzetten om te gebruiken als liefdadigheidsorganisatie zonder winstoogmerk. Zij organiseren alle aspecten van de donatie met inbegrip van de overdracht van de titel. Autodonaties voorzien non-profit organisaties van de broodnodige financiering.

Een andere goede reden om uw auto te doneren is omdat het non-profit organisaties een kans biedt om het voertuig te verkopen. Zij bieden over het algemeen een minimum van $500 als bonus voor uw donatie. De winst wordt dan gebruikt als een vergoeding voor de advocaten en het voertuig wordt ofwel vervangen of verkocht op een veiling. Het probleem met autodonatie is dat het een gedoe wordt voor de non-profit organisaties.

Bepaal wat voor soort behoeften de non-profit organisatie heeft.

Als u algemene kennis over welke non-profit organisatie bestaat, zult u in staat zijn om die organisaties te achterhalen voor gratis. Dit zijn organisaties die auto donaties te aanvaarden en vereisen niet dat de auto-eigenaren of hun afzenders iets terug te brengen. In New York, een van de bekendste auto donatie non-profit organisaties is de Scheepsloodsen Association. Zij aanvaarden autodonaties en werken legaal zonder klachten van de eigenaars. Het is een beetje moeilijk om na te gaan aan welke organisatie men zijn auto kan schenken. De beste manier om te gaan over de donatie van auto is om te controleren of de organisatie heeft 21 ondersteunde organisaties. Het doen van een auto donatie zoeken online zal ondersteuning bieden aan de eigenaar van het voertuig en hun non-profit organisatie.

Niet alleen een gedoe, maar een liefdadigheid

Wanneer u uw auto doneert, overhandigt u hem niet alleen aan een organisatie, maar doet u een investering in die organisatie. Wanneer u uw auto doneert, opent u een bron van inkomsten voor de organisatie. Zij kunnen uw donatie gebruiken voor liefdadigheidsdoeleinden. Sommige non-profit organisaties die autodonaties accepteren doen iets goeds voor iemand die in nood is. Andere organisaties verkopen de auto’s en verdienen geld aan de transactie. De waarheid is dat veel verschillende organisaties gebruik maken van de gedoneerde voertuigen. Wanneer een non-profitorganisatie een auto verkoopt, is zij wettelijk verplicht de schenker een ontvangstbewijs te geven. Zij moeten het ontvangstbewijs ook aan de schenker bezorgen, behalve wanneer het om een unieke situatie voor de organisatie gaat. De reden hierachter is te voorkomen dat organisaties de auto’s kopen en afzonderlijk verkopen. Wanneer zij de gedoneerde auto’s verkopen, zijn zij wettelijk verplicht een ontvangstbewijs te geven aan de schenkers en niet aan de eigenaars.

Wat moet u doen als u denkt dat u een citroen hebt?

Wanneer een auto wordt gekocht of verkocht met een citroenwaarschuwingsclausule in het contract, heeft de donor 30 dagen na de datum van de verkoop of inruil om contact op te nemen met het agentschap met de vraag: “Komt mijn naam voor in het Vehiclerusting Report, als teken dat mijn voertuig werd genoemd in een citroenrechtszaak?” Als het agentschap de bovengenoemde informatie niet binnen 30 dagen kan verstrekken, heeft de donor redenen om een rechtszaak aan te spannen. Vooral wanneer fraude is betrokken bij de verkoop of aankoop van het voertuig, moet men bestand pak zo snel mogelijk.

Bij het indienen van een rechtszaak, biedt de citroenwet ook een remedie voor Honest John Hindman. Hindman is een inwoner van Kansas City. Bij een van zijn aankopen kocht hij een gloednieuwe Hyundai Elantra uit 2006. De auto werkte vier jaar lang probleemloos. Maar op een dag maakte hij een vreselijk geluid. Toen het geluid werd ontdekt, bracht Hindman de auto naar de Kansas City Chevrolet-dealer. Toen de auto werd onderzocht, bleek dat de remblokken achter versleten waren. Dit was geen groot probleem voor Hindman, want hij heeft $8.000 van zijn zuurverdiende geld uitgegeven en hij heeft de remblokken nog steeds niet kunnen vervangen.

Lees meer

Auto laten wrappen
Tesla wrappen